Wat bieden wij?

Zit je niet lekker in je vel of wil je jezelf fit & gezond houden, schrijf je dan in voor de volgende trainingen:

‘De Leven

6- daags retreat

Dit retreat is ontstaan door het samenvoegen van hetgeen ons heeft gebracht waar we nu zijn.

We noemen het ‘de Leven’ omdat deze song alles omvat wat het leven te bieden heeft.

Het levenslied van nu :

https://genius.com/Sef-de-leven-lyrics

Na een intake gesprek stellen we jouw persoonlijke reis samen.

Je kunt het beleven als een reis naar binnen waarna je helderheid verkrijgt over hetgeen je te doen staat in dit leven. Hoe om te gaan met sterke emoties en hoe te genieten van de high’s en te berusten in verdrietige momenten.


Paarden rijden en therapie

We werken met de kudde van Gudrun.

Gudrun is in Duitsland opgegroeid en dus met de klassiek Duitse leerschool

Ondertussen is zij al 20 jaar in Portugal met haar gezin en kudde paarden.

Ze leeft samen met haar gezin en de paarden als een familie.

Ondertussen is ook zij geïnteresseerd geraakt in een breder vlak van paarden en werken we samen met technieken uit verschillende hoeken.

Inspiratie

https://www.hempfling.com/
https://www.krachtvandekudde.nl/instructeurs/imeldadesmet/
https://www.jidske.be/

YOGA VOOR RUITERS (ontwikkeld door Claudia)

Een serie ademtechnieken en bewegingen die in het bijzonder goed zijn om als ruiter ontspannen en vrij te kunnen rijden. 


Sjamanisme

Sjamanisme is gebaseerd op de veronderstelling dat de zichtbare wereld met onzichtbare krachten of geesten is doordrongen die het leven van de levenden beïnvloeden. In tegenstelling tot animisme en animatisme, dat gewoonlijk door een groot aantal leden van een maatschappij wordt beoefend, is voor sjamanisme gespecialiseerde kennis of capaciteit vereist.


Surfen

Surfen is een watersport waarbij men zich door de kracht van de aanrollende golven van de branding naar het strand laat drijven.


Vijnana Yoga

Vijnana is een actieve vorm van yoga, waarbij we de adem gebruiken om onze wervelkolom in de juiste stand te brengen en van daaruit de houding te vormen. Jnana betekent kennis. Vijnana betekent ‘kennis van binnenuit’. In vijnana yoga wordt er actief gewerkt met de adem en specifieker, met de vayu’s. Vayu betekent ‘wind’ en Vayu is tevens de Hindoe god van de wind. Met behulp van de vayu’s zijn we in staat om meer ons subtiele lichaam aan te spreken. De beoefening van de asana’s met precisie en zachtheid, samen met de vayus, laat je naar binnen keren.


De vijf levenslessen van Eckhart Tolle 

Met de vijf levenslessen van Eckhart Tolle leven we steeds meer in helder bewustzijn, ongehinderd door negatieve gedachten. Hiervoor hoeven we het niet ver te zoeken: de kern ervan dragen we in onszelf.
Eckhart Tolle’s boodschap is ogenschijnlijk simpel, maar niet gemakkelijk toe te passen. Hij schetst een situatie die voor iedereen herkenbaar is. We maken ons vaak zorgen over de toekomst of malen met onze gedachten over het verleden. Eigenlijk hebben we een soort verslaving aan al deze gedachten. We denken namelijk dat deze gedachten ons maken tot wie we zijn. Hierdoor zijn we vaak ongelukkig. We vertellen onszelf de hele dag door wat we vroeger verkeerd hebben gedaan en wat in de toekomst niet zal lukken. Of we kampen met angsten en hebben geleerd om de hele tijd op onze hoede te zijn. In De kracht van het Nu laat Eckhart Tolle zien dat we vrede vinden in het moment tussen deze hete vuren in: het Nu.
Want, zo zegt Eckhart Tolle, in het Nu hoef je je geen zorgen te maken om wat was en wat zal komen. We maken een begin met onze bewustwording met de vijf levenslessen van Eckhart Tolle hieronder.

Eckhart Tolle: “Het begint met stil-zijn en je focussen op dat ene moment waar toekomst en verleden ons niet afhouden van wie we werkelijk zijn.”

1 Ervaar het huidige moment werkelijk
Als je het huidige moment werkelijk ervaart, wat ik aanwezigheid noem, is daar het nieuwe bewustzijn dat nu op de planeet aan het ontstaan is. Het is een ongelooflijk inzicht dat je hele leven bestaat uit nu. Het speelt zich af in het nu. Elke levenservaring, zelfs herinneringen en toekomstprojecties spelen zich af in het nu. Het is altijd nu.”


2 Stop met zoeken
Het ego laat ons denken dat zintuiglijk genot voorwaarde is voor geluk. Maar hoe meer je dat zoekt, hoe meer je het gevoel krijgt dat het niet werkt. Je bent niet in contact met het nu.”


3 Onderbreek het dagelijks leven
Maak dit tot je belangrijkste spirituele oefening: dat je het dagelijkse leven voortdurend onderbreekt door momenten van aanwezigheid. Als het denken verdwijnt en er alleen puur waarnemen overblijft.”


4 Wees je bewust
Een droom heeft een bewustzijn nodig waarin de droom zich afspeelt. Zonder bewustzijn zou er geen droom zijn. Er is een ding in je leven waarvan je absoluut zeker kunt zijn en dat is de basis van alles: dat je jezelf bewust bent.”


5 Schep innerlijke ruimte
Innerlijke ruimte is nodig om schoonheid te zien. Je kunt de bloem allen maar waarderen als je innerlijke ruimte hebt. Het verstand kan de bloem niet kennen. Een dieper weten wordt geactiveerd door de stilte of de ruimte.


Eckhart Tolle’s boeken staan vol met diepe inzichten en wijsheden. In De stilte spreekt zijn de mooiste quotes van Eckhart Tolle verzameld. Al zijn boeken bieden stof tot nadenken of om van te leren, maar De stilte spreekt brengt woorden om te ervaren.