Onze filosofie

Tot 2019 was ik eigenaar van Banketbakkerij Lanskroon. De zaak bevindt zich middenin Amsterdam en is dan ook omringd door de hectiek van verkeer en toerisme. Toch heerst bij ons vaak een serene rust. Hoe is dit mogelijk?  Voorheen als eigenaresse was ‘rust in de tent’ voor mij van grote waarde. Het zorgt voor een behoud van energie en aandacht voor waar het wezenlijk om gaat; de zorg voor onze gasten en het leveren van kwaliteitsproducten. 

Rust in de zaak is voor mij als een spiegel van mijn eigen innerlijk. Als drukbezette ondernemer ben ik actief om rust, geluk en innerlijke ruimte in mijn leven te brengen en te houden. Vaak laat ik mij inspireren, zoals nu door de wijsheid van Hildegard van Bingen (1098 – 1179). Zij was een Duits Benedictijnse abdis die zeer actief was op het gebied van geloof, wetenschap, filosofie, muziek en poëzie. Ook studeerde zij plantkunde waaronder de kennis van kruiden en specerijen. Haar kennis heeft zij nagelaten in geschriften, en wij plukken daar nu nog de vruchten van. Om het belang van haar werk in deze tijd te onderstrepen, heb ik in verschillende kloosters en kerken een lezing over haar gehouden. 

Hildegard droeg in de 12e eeuw al uit dat je gezond kon blijven als je volgens bepaalde regels leefde. Zij was een van de eersten die een verband legde tussen voedsel en ziekte. Je kunt jezelf zowel ziek als gezond eten. Als sociaal bewuste en duurzame bakker probeerde ik dit uit te dragen en deze levensovertuiging mee te nemen bij alles wat ik doe.

Nu in Portugal zet ik een geneeskrachtige kruidentuin op en organiseren we inspiratiereizen .

U bent welkom om hier met mede geïnteresseerden te leren en te genieten over en van Hildegards visie op gezondheid met muziek, meditatie, kruidenwandeling en koken met kruiden.

Zin in?

Mail : claudia@bronvoorrustengeluk.nl

 

Wat ons inspireert: 

Heel je leven (basis Louise Hay)
Stroomtaal (basis Carmen de Haan)
Vrij bewegen (basis biodanza)
Ontmoeten met Paarden (basis Linda Kohanov) en (basis Klaus Ferdinand Hempfling)
Fit&Surf (basis sporten is gezond)
Fit&Paardrijden (basis sporten is gezond)
Yoga (basis Hatha Miriam Wapenaar ) en http://www.vijnanayoga.pt/
Meditatie (basis algemeen yoga/sjamanisme) Sjamanisme 

Energiewerk (basis Donna Eden)