Onze filosofie

Tot 2019 was ik eigenaar van Banketbakkerij Lanskroon. De zaak bevindt zich middenin Amsterdam en is dan ook omringd door de hectiek van verkeer en toerisme. Toch heerst bij ons vaak een serene rust. Hoe is dit mogelijk?  Voorheen als eigenaresse was ‘rust in de tent’ voor mij van grote waarde. Het zorgt voor een behoud van energie en aandacht voor waar het wezenlijk om gaat; de zorg voor onze gasten en het leveren van kwaliteitsproducten. 

Rust in de zaak is voor mij als een spiegel van mijn eigen innerlijk. Als drukbezette ondernemer ben ik actief om rust, geluk en innerlijke ruimte in mijn leven te brengen en te houden. Vaak laat ik mij inspireren, zoals nu door de wijsheid van Hildegard van Bingen (1098 – 1179). Zij was een Duits Benedictijnse abdis die zeer actief was op het gebied van geloof, wetenschap, filosofie, muziek en poëzie. Ook studeerde zij plantkunde waaronder de kennis van kruiden en specerijen. Haar kennis heeft zij nagelaten in geschriften, en wij plukken daar nu nog de vruchten van. Om het belang van haar werk in deze tijd te onderstrepen, heb ik in verschillende kloosters en kerken een lezing over haar gehouden. 

Hildegard droeg in de 12e eeuw al uit dat je gezond kon blijven als je volgens bepaalde regels leefde. Zij was een van de eersten die een verband legde tussen voedsel en ziekte. Je kunt jezelf zowel ziek als gezond eten. Als sociaal bewuste en duurzame bakker probeerde ik dit uit te dragen en deze levensovertuiging mee te nemen bij alles wat ik doe.

Nu in Portugal zet ik een geneeskrachtige kruidentuin op en organiseren we inspiratiereizen .

U bent welkom om hier met mede geïnteresseerden te leren en te genieten over en van Hildegards visie op gezondheid met muziek, meditatie, kruidenwandeling en koken met kruiden.

Zin in?

Mail : claudia@bronvoorrustengeluk.nl

 

Wat ons inspireert: 

Heel je leven (basis Louise Hay)
Stroomtaal (basis Carmen de Haan)
Vrij bewegen (basis biodanza)
Ontmoeten met Paarden (basis Linda Kohanov) en (basis Klaus Ferdinand Hempfling)
Fit&Surf (basis sporten is gezond)
Fit&Paardrijden (basis sporten is gezond)
Yoga (basis Hatha Miriam Wapenaar ) en http://www.vijnanayoga.pt/
Meditatie (basis algemeen yoga/sjamanisme) Sjamanisme 
Energiewerk (basis Donna Eden)

De vijf levenslessen van Eckhart Tolle
Met de vijf levenslessen van Eckhart Tolle leven we steeds meer in helder bewustzijn, ongehinderd door negatieve gedachten. Hiervoor hoeven we het niet ver te zoeken: de kern ervan dragen we in onszelf.
Eckhart Tolle’s boodschap is ogenschijnlijk simpel, maar niet gemakkelijk toe te passen. Hij schetst een situatie die voor iedereen herkenbaar is. We maken ons vaak zorgen over de toekomst of malen met onze gedachten over het verleden. Eigenlijk hebben we een soort verslaving aan al deze gedachten. We denken namelijk dat deze gedachten ons maken tot wie we zijn. Hierdoor zijn we vaak ongelukkig. We vertellen onszelf de hele dag door wat we vroeger verkeerd hebben gedaan en wat in de toekomst niet zal lukken. Of we kampen met angsten en hebben geleerd om de hele tijd op onze hoede te zijn. In De kracht van het Nu laat Eckhart Tolle zien dat we vrede vinden in het moment tussen deze hete vuren in: het Nu.
Want, zo zegt Eckhart Tolle, in het Nu hoef je je geen zorgen te maken om wat was en wat zal komen. We maken een begin met onze bewustwording met de vijf levenslessen van Eckhart Tolle hieronder.

Eckhart Tolle: “Het begint met stil-zijn en je focussen op dat ene moment waar toekomst en verleden ons niet afhouden van wie we werkelijk zijn.”

1 Ervaar het huidige moment werkelijk
Als je het huidige moment werkelijk ervaart, wat ik aanwezigheid noem, is daar het nieuwe bewustzijn dat nu op de planeet aan het ontstaan is. Het is een ongelooflijk inzicht dat je hele leven bestaat uit nu. Het speelt zich af in het nu. Elke levenservaring, zelfs herinneringen en toekomstprojecties spelen zich af in het nu. Het is altijd nu.

2 Stop met zoeken
Het ego laat ons denken dat zintuiglijk genot voorwaarde is voor geluk. Maar hoe meer je dat zoekt, hoe meer je het gevoel krijgt dat het niet werkt. Je bent niet in contact met het nu.

3 Onderbreek het dagelijks leven
Maak dit tot je belangrijkste spirituele oefening: dat je het dagelijkse leven voortdurend onderbreekt door momenten van aanwezigheid. Als het denken verdwijnt en er alleen puur waarnemen overblijft.”

4 Wees je bewust
Een droom heeft een bewustzijn nodig waarin de droom zich afspeelt. Zonder bewustzijn zou er geen droom zijn. Er is een ding in je leven waarvan je absoluut zeker kunt zijn en dat is de basis van alles: dat je jezelf bewust bent.

5 Schep innerlijke ruimte
Innerlijke ruimte is nodig om schoonheid te zien. Je kunt de bloem allen maar waarderen als je innerlijke ruimte hebt. Het verstand kan de bloem niet kennen. Een dieper weten wordt geactiveerd door de stilte of de ruimte.

Eckhart Tolle’s boeken staan vol met diepe inzichten en wijsheden. In De stilte spreekt zijn de mooiste quotes van Eckhart Tolle verzameld. Al zijn boeken bieden stof tot nadenken of om van te leren, maar De stilte spreekt brengt woorden om te ervaren.