Kiezen voor de liefde

Mariana koos ervoor om te emigreren naar Nederland, samen met haar man Dolf die eerder naar Argentinie, Mariana’s thuisland, verhuisd was. Een paar jaar geleden kwamen ze met  hun 3 kinderen plus hond terug naar Nederland om de boerderij van zijn vader over te nemen.

Wat een geluk heb ik toch, want dat betekende voor mij: een nieuwe buurvrouw, en ook nog eens Argentijns! Voor mij is het exotisch, sprankelend, wild, nieuw en super interessant. Mensen uit een ander werelddeel zo dichtbij … zalig, andere dingen leren en vooral proeven!

Het gaat oveer en weer: ik geef hen Lanskroon’s croissants of koekjes en we krijgen verse melk, yoghurt en Argentijnse wijn terug. Zo ook een keer Mariana’s favoriete koekjes: Alfajores. Alfajores zijn Mariana’s (en vele Argentijnen met haar) lievelingskoeken, traditioneel met melk als ontbijt. Heerlijk zijn ze, natuurlijk heb ik ze meteen nagemaakt en ze zijn vanaf april te koop in de winkel. Alfajores zijn brosse maiskoekjes met een vulling van dulce de leche en we maken ze in 3 smaken: kokos, chocola en meringue.

Terugblik:
Afgelopen 2 maanden waren heerlijk rustig in de winkel, vergeleken bij december hadden we op z’n Amsterdams gezegd geen moer te doen. Gelukkig weet ik altijd dat het maar om 2 maanden gaat want anders krijg ik de verveel-kriebels.

Het was voor het eerst in mijn werkende Lanskroon-leven dat ik op zaterdag vrij nam. Ongelofelijk, de eerste 4 keer heb ik het tegen niemand gezegd omdat het als spijbelen voelde.

Langzamerhand begint mijn familie en vriendenkring er nu achter te komen en ben ik iedere zaterdag op een feestje. Voor het eerst in ongeveer 20 jaar kan ik op zaterdagmiddag wat afpreken en ik geniet er volop van!

Vooruitblik:
In mijn nieuwe vrije tijd sudder ik thuis ik tussen mijn poezen, vriend en verzorgpaarden.Ik zal meer nieuwe recepten ontwikkelen voor Lanskroon en andere bedrijven plus meer tijd besteden aan onze stichting.

Zo ook in mei, als Robert met ons meegaat op training, en in het najaar als Anita met ons meegaat voor haar Rust en Geluk. Anita heeft haar verblijf bij ons in Portugal geschonken gekregen van een klant die mij om productontwikkeling vroeg.

Het waren mijn buren en omdat ik ze liever geen geld vroeg (maar wist dat het goed is om voor energie die ook commercieel gebruikt wordt, wel een vergoeding te vragen), vroeg ik ze dus om een donatie aan de stichting. Die donatie gebruiken we voor Anita, die ook paardenvrouw is en herstellende is van kanker. We gaan ons heerlijk in het Portugese najaarszonnetje tussen de paarden vertoeven en luisteren naar wat ze Anita voor goede raad meegeven.

Wij kiezen voor de liefde; nu en voor altijd


Het is binenkort lente en maken we voor Pasen weer onze specialiteiten:
*Paasstollen rijk gevuld met rum room amandelspijs, noten en zuidvruchten
*meringues
*gevulde paashazen
*paashaaskoekjes
We zijn beide paasdagen open, wees welkom!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *