Wervelend najaar

Terugblik:

Voor mij begint het nieuwe jaar in de septembermaand, waarschijnlijk omdat ik in september geboren ben maar dat is een gokje …Ik hou gewoon heel erg van september… afscheid van de zomer en het begin van een nieuw seizoen vol zaligheden. Nu is het inmiddels oktober en is de herfst in volle gang.


We hebben met de winkel van maart tot augustus in de steigers gestaan, in september was het klaar en het schittert je tegemoet!

Mijn verjaardag heb ik, zoals ik de laatste jaren doe, in Portugal in het licht van de zon gevierd. Deze keer in een kleine groep lieve mensen: ons goede doel Anita, mijn ouders, mijn vriendin en buurvrouw Gudrun, en August & Tecla die aan kwamen fietsen.

Mijn taarten waren mislukt maar gelukkig had mijn lieve buurvrouw er een gemaakt die wel heerlijk was. Met een fles spumante hebben we geproost op een volgend levensjaar. Voor de meeste mensen heel gewoon, voor Anita anders wegens de melding van haar arts: ‘uitbehandeld’; alle chemo is gegeven, nu afwachten of ‘t aanslaat. Dat maakt alles betrekkelijk maar ook groots. Leven in het nu zonder verwachtingen en veel genieten.

Gemakkelijker gezegd dan gedaan maar in Portugal lukte het haar aardig. Elke dag mediteren of yoga, een strandwandeling  en paardrijden, daarna een gezonde maaltijd in goed gezelschap.

Een leuke week met bijzondere ervaringen, rust, geluk & gezelligheid.

Nu:

Terug in Amsterdam gaan wij met de lanskroners volop aan de herfstproducten: speculaas, 5 soorten appeltaart en een nieuwe specialiteit: Japanse eierkoeken.

De beroemde Japanse patissier Tsutsumi kwam bij ons eierkoeken bakken voor het jaarlijkse Japan festival in Amstelveen.

Vooruitblik:

Binnenkort slaan we onze vleugels uit en openen we de winkel naast ons erbij.

We houden het concept nog even geheim maar december zal een extra grote feestmaand worden; kom maar vaak langs en KOMT DAT ZIEN en PROEVEN!

Tot ziens in de winkel of in Portugal!

Liefs van mij!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *