We zijn er, in onze droom

TERUGBLIK:

Wat een emotie afgelopen jaar!
Portugal: vakantie; Japan: zakenreis; Portugal: begrafenis paard; Amsterdam: gesprekken over zaak verkopen aan mijn broer; Portugal: begeleidingen in ‘Rust & Geluk’; Gouwe: kater Gandalf plotseling ziek en overleden; Zaanstad: Jims vader Jaap plotseling overleden … crematie en afhandelen van zijn privé-zaken; Amsterdam: zaak echt verkocht aan mijn broer; Amsterdam: afscheid van Lanskroners; Gouwe: huis verkopen … huis verkocht; emigratie Portugal.
Het afgelopen jaar heb ik met recht geleerd dat vreugde en verdriet naast elkaar staan en het er allebei tegelijkertijd is en ook beleefd mag worden. Heel bijzonder om dit vol liefde te ervaren.

NU:

Ondertussen zijn Jim en ik met 3 poezen en 1 hond met de auto naar Portugal gereden (geëmigreerd) en verlopen de dagen vlug in deze toch zo rustige cultuur. Het is/voelt surrealistisch, en toch is het dit. We zijn er, in onze droom. We hebben beiden ons uiterste gegeven afgelopen jaren om hier te zijn. Hard werken voor je zaak, confrontaties aangaan, bij jezelf blijven en voelen wat juist is. Doen!
Waar we nu wonen is het redelijk afgelegen. Aan de rand van het bos op een berg. In de vallei ligt ons dorp Aljezur tegen de heuvel geplakt.
Ik kijk uit naar de schilder-teken liefhebbers die met mij dit willen vastleggen, het is zo mooi … ik ben al jaren verliefd op dit dorp.

Dat liefde ook spannend is komt hier wel naar voren want alles lijkt in dit kleine beschermde natuurgebied grootser: de zon, de wind, de donder en de bliksem, kortom de elementen doen enorm hun best om indruk te maken. Toen we de volgende dag ontwaakten kietelde de zon ons wakker en hebben we met de dieren heerlijk rondom het huis vertoefd.
Een paar dagen daarna werd Jim 50, kwam de verhuiswagen uit Nederland aan en hebben we een klein feestje gevierd met vrienden, buren, lasagne, taart en Portugese verjaardagsliedjes.
Wat fijn om zo warm ’thuis’ te komen.

Zondags was er voetbal, leuk NL tegen Duitsland, en onze bevriende buren zijn Duits dus verheugden we ons om gezamenlijk de wedstrijd te kijken. Toen viel de elektra met een klap boem uit. Ik heb het onweer nog nooit zo hard gehoord, we schrokken ons wild, echt!

De elctriciteitsdraad was geknapt en de verbinding aan de paal doorgebrand. Tv kijken kon in ons buurtje dus niet meer en zijn we uitgeweken naar Markus’ Sector B. Al met al … hadden we samen met onze vrienden een goeie avond, de elektra werd gemaakt terwijl Duitsland van Nederland won in de laatste minuut.

Na de donder en bliksem begon het te waaien en ook dat hadden we nog niet zo hard meegemaakt. Manfreds schuur waaide in de nacht omver en alles klapperde en gierde om het huis heen. We hebben allemaal twee nachten slecht geslapen wegens het lawaai van de storm en de huilende buurthonden en woelende wilde zwijnen bij volle maan.
De paarden hebben het gelukkig wel rustig ondergaan.

Voor ons is het wennen dus aan een andere omgeving, midden in de natuur en de beleving ervan, we gaan het allemaal ervaren. De poezen durven al een rondje te lopen, de hond waakt over hen en het huis, Jim surft, ik rij paard, en zo we genieten samen wat af. De mensen waar we mee omgaan zijn Nederlands, Duits, Portugees en Roemeens. Gister nog een bbq met Roemeense muziek en dans. Ik hou er zo van en ben enorm dankbaar met dit gezelschap.

VOORUITZICHT:

Over 2 weken komt onze eerste klant van dit seizoen uit Nederland, in mei een dame uit Duitsland en in juni een dame uit Portugal. Jim en ik maken ons gereed; we doen iedere dag yoga en filosoferen er op los.
We maken een begin aan de tuin en hebben het gezellig samen, zodat we straks vrij en blij ons programma voor Rust & Geluk kunnen bieden. De volgende blog maak ik rond juni wat uitgebreider (en volg ons ook op Facebook!): in de blog elk seizoen een nieuw verslag met recepten voor leven in rust en geluk.
Veel liefs van ons en wie weet tot ziens op onze berg …Wees Welkom!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *