Force of nature

Hete vuren / Voor hete vuren staan / Het vuur aanwakkeren / Het vuur temperen / Het vuur blussen.

Vuurelement heeft aarde-element nodig om in balans te blijven, aarde-element heeft water nodig om vruchtbaar te zijn.

Augustus is het sterrenbeeld: leeuw. In de  yogafilosofie is er de leeuwhouding. De leeuw zit of ligt en wanneer er actie moet komen brult hij. Beheers het vuur in je en gebruik het om in actie te komen als dat nodig is.

TERUGBLIK: Depressie, Conversie

Als je te vaak voor hete vuren staat  kun je burned-out geraken, het is me jaren geleden zelf ook overkomen en ik heb daardoor samen met Jim de Stichting opgericht. Voor ons eigen Rust & Geluk met licht aan de horizon. Hoe je jezelf kunt behoeden voor dergelijke klachten is de kunst. Art of living, zoals een ander Nederlands stel hier in de buurt onder die naam een B&B runt. Soms is diepgaan diepgang, de beslissing daarvoor maak je zelf. In een yogales kreeg ik dit inzicht: Alles is al heel en compleet in jou, alle kennis in  jou, aan jou de keuze hoe ermee om te gaan en naar boven te halen wat je nodig het op het moment.

Alleen maar lieve mensen die bij ons aankloppen voor hulp. Een luisterend oor willen, advies,of alleen de rust zonder prikkels die de natuur hier biedt.

Dankbaar dat ik hier mag wonen om die mensen dat te bieden. De ontelbare inzichten die de paarden en de natuur hen en ons geven zijn me dierbaar.

Te weten dat we altijd  en overal veilig en geliefd zijn omdat we allereerst van ons zelf houden doet goed. We luisteren naar hen die iets te vertellen of te vragen hebben en samen vinden we inzichten om weer verder te kunnen.

Er is hemel op aarde, dit betekent niet dat je zweeft en er nooit iets aan de hand is, het betekent dat je nu vredig bent en dat je juiste beslissingen neemt op het juiste moment.

Force of nature

In de aanhoudende hitte en wind ontstond een bosbrand, en wel tot op 500 meter van ons landgoed. Binnen een uur is er minstens 10 a 20 hectare afgebrand.

Mijn buurvrouw en ik evacueerden de paarden terwijl Jim onze gasten en deandere dieren in veiligheid bracht. Daarna stonden de buurman en Jim onze huizen nat te houden als in een rampenfilm. Lucht roetzwart, verbrande bladeren door de lucht, vlammen die duidelijk te horen waren, brandweer en politie op het terrein, blusvliegtuigen en helikopters vlogen af en aan. Vlak voor dat de zon onder ging was de brand geblust. We zijn er nog stil van. Uiteindelijk is er ‘alleen’ natuur verbrand en geen huizen, mensen of dieren, met veel dank aan de kunde en inzet van de brandweerlieden.

NU: 

We zijn onze ‘tuin’aan het opknappen, plannen een terras om het huis heen met hulp van onze nieuwe, ook Nederlandse vrienden hier. Zo bouwen we stapje voor stapje ons leven hier op.

Met mijn vriendin Kim kwam ontdekten we dat vrijheid (3e– 4echakra) in het moment zit, een leuk liedje, vriendschap voelen en met behulp van een vervoermiddel moeiteloos vooruitgaan.

Door Mascha en Mirjam sta ik  weer met beide voetjes op de hete aarde,  we genoten volop (in het 2echakra): eten & lachen = genieten!

Dat alle emoties beleefd mogen worden blijven we te volste  ervaren.

Geluk:

Buitenleven, zon, blauwe lucht, natuur, ruimte, heerlijk verse onbewerkte groenten en fruit, vriendschap, elkaar, warmte, de tijd, yoga,paarden, honden, katten, (huisje-boompje-beestje).

Verdriet-spanning:

Lichamelijke pijn, ziekte – overlijden van onze dieren, meeleven met verdriet van vrienden en familie, brand, veranderlijk weer en wind dat gekte met zich meebrengt,vliegen en mieren die steken, uitglijden en hard vallen, hardnekkig onkruid,granola deadline.

KORTOM:  Overvloed  = veel van alles.

Al sinds vorig jaar is onze les: yin yang / leven en dood / verdriet en vreugde / vuur, water & wind.

Hou het vuur aan om je te verwarmen (hartverwarmend).

Leer door yoga je eigen gewicht te dragen (gewichtloosheid).

Luister en leer daardoor communiceren (ontvangen).

foto: Fernando Felicidade

Surf de oceaan en laat je brain-washen, loskomen van de plank, ervaar zwaartekracht (ruimte).

Rust & Geluk zit van binnen, wij ervaren hier, dat als je de deur van je hart open doet, het vanzelf naar binnen stroomt.

Bom dia, Boa tarde en Boa noite,  veel liefs van ons en wie weet tot ziens op de berg!

Jim, Claudia & en de roedel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *