Over poep, bocht en the day after

Bochten

Bocht drinken.
In bochten wringen.
Veel bocht heb ik niet gedronken, opgroeiend in een bourgondisch gezin
(we zouden Italiaans kunnen zijn) gaat het op onze familie app meestal over vieringen, eten en goede wijn.
In bochten wringen heb ik daarentegen veel gedaan.

Met veel vallen en opstaan begint het me te dagen en ga ik i.p.v. scheef door de bocht als een pijl uit de boog.
Gaat ’t niet rechtsom dan linksom.
In yoga werken we met zwaartekracht, ik merk bij het uitvoeren van de asanas dat mijn zwaarste punt op de verkeerde plek zit. Dit veranderen vergt inspanning van lui geworden spieren. Elke keer als ik weer het nieuwe juiste ontdek, vraag ik hoe het kan dat ik mijn lichaam zo misbruikt heb.
Anyway, ik ontdek nu de geheime krachten van yoga en als mijn diploma aan de muur hangt, ben je welkom voor mijn yoga aframmeling, dan geef ik mijn krachten aan je door!

Hastalapasta

Een belangrijk deel van mijn leven (tussen mijn (17e en 32e) speelde zich af in ItaIië of in Nederland met Italiaanse mensen. De taal, het land, het eten, de mensen, het is allemaal uniek. Nog steeds pluk ik de vruchten van deze tijd. Nu ik in het zuiden van Portugal woon neem ik de tijd om dingen die ik geleerd heb uit te voeren. Onder andere koken. Augustus is de tijd om te koken, het is druk op de stranden, het licht is mij te fel dus ik vermaak me prima in de keuken. Zelf verse pasta maken en tomatensaus maken en/of de seizoensgroenten en -vruchten wecken. In Italië heb ik dat zo vaak gezien en meegemaakt, nu doe ik het zelf, heerlijk!

We organiseren ondertussen ook kookworkshops : Italiaans, ayurvedisch, Hildegard von Bingen.

Vind je het leuk om mee te doen, geef je op voor een van onze retreats. We stellen de ‘de leven‘-week op maat samen naar jouw keuze.

Poep

Als je poep zegt tegen een kind, schatert het van het lachen. Volwassenen kijken daar anders tegen aan.

Mijn (helaas overleden) lieve vriendin yogajuf Miriam mopperde op de nieuwerwetse toiletten waar je poep meteen verdwijnt zodat je het niet meer ziet. Zij zei altijd: kijk naar je poep, het vertelt je gezondheid. Sinds die informatie tot mij kwam ervaar ik elke dag een extra geluksmoment als ik lekker gepoept heb😁!

De afgelopen 2 jaar hebben we naar poep gekeken hier. Naar paardenpoep wel te verstaan. Mijn nieuwe vrijwillige parttime baan (2 à 3 uur per dag) als stalhulp heeft me veel inzicht gegeven in poep.

De hoeveelheid, de geur en de textuur ervan.

Paarden en mensen die gezond zijn hebben volle, stevige (maar niet te stevige) en lekker natuurlijk ruikende mestballen , textuur als een goeie gehaktbal.

Zo niet dan is het te vast of te dun en het stinkt zuur of chemisch.

Daaraan kun je zien wat en of er scheelt.

Pony Ninja had 1 3/4 e jaar diarree en geeft nu sinds 2 maanden goeie gehaktbalachtige mest. Elke dag keken we naar haar poep en hoe we waren blij als het al zo dik was als slappe koeienvlaai, het wisselde per dag, klein geluksmoment als ‘t goed was, licht teleurgesteld als het er uit spoot.

Nu het al 2 maanden goed is kunnen we stellen dat pony Ninja aan het genezen is.

Nu snap ik dat kind weer dat blij is met poep!

Hoe simpel kan het leven zijn!

POEP 😃😃😃😃😃


Hou moed

Moedig zijn:

Moed is de bereidheid de confrontatie met lichamelijke pijn, tegenslag en levensbedreiging, onzekerheid, angst en intimidatie aan te gaan en te doorstaan. Het is een van de vier kardinale deugden, een psychologisch kenmerk en een karaktertrek. Soms wordt er onderscheid gemaakt tussen lichamelijke moed en morele moed.

https://www.encyclo.nl/begrip/moed

Nooit gedacht dat ik na mijn verhuizing naar Portugal zo vaak moedig zou zijn.

Veel gedachten gingen over rust, ruimte , vredigheid, geluk, flexibiliteit, gezondheid.

Toen we gingen en terwijl we hier zijn hebben veel mensen gezegd, jee wat moedig.. ik haalde mijn schouders op want aan moedig zijn dacht ik nooit.

Ondertussen anderhalf jaar verder heb ik die moed wel vaak nodig gehad.

Voor heel diverse momenten weliswaar.

be·slis·sen (besliste, heeft beslist)
1 een besluit nemen
2 een bep. uitkomst laten hebben: 
deze aanval besliste de strijd

-beslissen een 3-jarige yogaopleiding te gaan doen met alle gevolgen van dien!
-beslissen om ook in weer en wind en felle zon elke keer weer de bochtige berg af en op te rijden om bij de yogaopleiding te komen
-beslissen om voor altijd ja te zeggen en te luisteren 
-beslissen ayahuasca te drinken om raad te ontvangen vanuit de andere wereld
-beslissen om echt een andere levensstijl en ritme aan te nemen
-beslissen om mee te doen aan andere activiteiten zoals bijvoorbeeld biodanza (uit mijn comfortzone)
-beslissen dat we nu een soort mini commune leiden op ons terrein 
-beslissen dat we dagelijks sharen met de commune (maskers af)
-beslissen om te buigen
-beslissen om de andere wang toe te keren
-beslissen in de ogen te kijken 
-beslissen in de spiegel te kijken 
-beslissen te vertrouwen
-beslissen te verdiepen 
-beslissen om vrede te sluiten 
-beslissen in het NU te leven 
-beslissen te stoppen met te 

BESLUITEN:

(be·sluit (het; o; meervoud: besluiten)

*slot, einde, afloop: tot besluit van het feest
*slotsom
*vastgesteld plan; beslissing van een vergadering
*be·slui·ten (besloot, heeft besloten)
*een einde aan iets maken
*een gevolgtrekking maken
*iets na overweging of beraadslaging vaststellen)

EN door te gaan met het OPRICHTEN:

1) Beginnen 2) Bouwen 3) Daarstellen 4) Grondvesten 5) Inrichten 6) Insitueren 7) Instellen 8) Institueren 9) Invoeren 10) Omhooggaan 11) Openen 12) Opheffen 13) Opsteken 14) Opstellen 15) Optrekken 16) Opzetten 17) Overeind komen 18) Overeind zetten


Het stichten van een nieuw leven.

Om onvoorwaardelijk lief te hebben en de vicieuze cirkels van mijn leven te doorbreken. 

De yogafilosofie kent hiervoor de term Samskaras. Dit zijn impressies die we van dingen hebben, waardoor we onze manier van reageren laten bepalen. Deze persoonlijke Samskaras zijn gevormd door het verleden en zorgen ervoor dat je gebeurtenissen, activiteiten of andere mensen niet meer objectief bekijkt.

AHO

Lieve mensen tot de volgende keer, hou van elkaar en hou moed, altijd!

Met vriendelijke groet, Claudia Dunselman

Living by inspiration

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *