Mooi zitten, dom kijken en overal van opzien


Zou ik mezelf gelukkig kunnen denken? Jazeker. Als ik geen prutgedachten meer toelaat. Dan bewandel ik met gemak mijn levenspad. Als ik in een auto met slechte schokbrekers over een hobbelige weg rijd, word ik flink door elkaar geschud. Rij ik dezelfde weg in een auto met goede schokbrekers, dan merk ik er niet zo gek veel van. M.a.w.: mijn negatieve gedachten maken mijn leven oervervelend. Heb ik daarentegen gezonde gedachten dan zal ik de hobbels op mijn pad met gemak doorstaan. De weg kan ik niet van tevoren bepalen, maar ik kan wel zorgen hoe mijn schokbrekers functioneren.Vermoeiend & Meer


Helaas voor mijn ego moet ik toegeven dat ik ontdekt heb dat ik altijd naar meer neig (meer geluk, meer liefde, meer energie, meer rust, meer, meer, meer). Meer van leuk geeft ook onrust. Mijn lichaam heeft daar last van. De laatste paar keer dat ik plantenmedicijn gebruikt  en tijdens de meditatie ontvang ik vaak inzichten over mijn lichamelijke pijn, ineens weet ik dan hoe de pijn oplost en masseer mezelf, wat aanvoelt alsof ik een ervaren masseur ben die dan mezelf op de juiste plekken aan het masseren ben, zalig en bijzonder.

Het is wel erg vermoeiend om steeds maar meer te willen van materie, of in mijn geval vooral energie.

Ik ontdekte dus dat zelfs de huid van mijn linkerhand uitreikt naar buiten waardoor ‘t onder hoogspanning staat. Bepaalde lichaamsdelen zaten totaal vast en verkrampt, andere waren slap en uit verband. Waarschijnlijk was ik al over mijn pijngrens heen gegaan of vond er mijn weg in want ik had er niet heel veel last van.

Nu ik mijn benen en armen goed gebruik (al lerend), snap ik ook dat ik dat zelfs met mijn huid kan doen, alles op zijn plek, zo simpel, zo rustig, zo sterk.Familie maken


Woorden hebben zoveel betekenissen, ik vermaak me er kostelijk mee, neem nu dit: familie maken, je kunt een gezin stichten of je kunt in een commune leven. Of de voorkant en achterkant van je eigen lichaam laten samensmelten. Het is ook een term die in de banketbakkerij en keuken veelvuldig gebruikt wordt. Het is een manier/techniek om beslagen en sauzen luchtig en verbonden te houden. Bijvoorbeeld wanneer je eiwit ergens doorheen wil mengen, raak je al snel de luchtigheid kwijt als je als een gek gaat staan roeren.


Met het element ether werkt het in yoga ook zo. We ademen uit naar binnen en in naar buiten. Zo maken we inademend verbinding met de ether die weer met de uitademing naar binnen ons lichaam terugkeert waardoor veerkracht en ruimte en rust ontstaat.

Doordat ik dat beoefen wordt mijn neiging naar meer minder en ervaar ik tevredenheid.

De ether werd tot aan het begin van de 20e eeuw gezien als het stoffelijke medium dat voortplanting van licht en andere elektromagnetische straling mogelijk maakte.

Christiaan Huygens had in de 17e eeuw reeds vastgesteld dat licht interferentie vertoont en dus een golfverschijnsel of trilling is. Interferentie werd goed begrepen bij geluid (een golf in lucht) en bij golven in het wateroppervlak. Het ligt dan voor de hand dat men zich dan afvraagt wát er golft. In een mechanisch wereldbeeld heeft een trilling immers een veerkrachtig medium nodig om zich te verplaatsen. Dit medium werd aether of ether genoemd. Men kende aan deze tussenstof eigenschappen toe als veerkracht (elasticiteit) en absolute rust (stilstand). De ether drong door alle stof heen en vulde de ruimte tussen de atomen.

De relativiteitstheorieën van Einstein toonden aan dat de ether niet bestond: het vacuüm kan kennelijk licht geleiden, de leegte kreeg de functie van de vroegere ether.

Hoe belangrijk deze bovenstaande informatie nu nog steeds is om de wereld te kunnen redden vind ik ongelofelijk.Elementen

Afgelopen maanden zat ik niet zo lekker in mijn vel, om van allerlei redenen lag ik er vaak even uit. Ongezellig en oervervelend omdat ik mezelf niet zo ken. Gelukkig zijn we hier bij de Bron voor Rust&Geluk en ben ik weer op de been door ondersteuning van plantmedicijnen, de paarden, yoga, het liefdevolle geduld van Jim, mijn eigen wijsheid, de vrouwen van de temple of the earth,vrienden en vriendinnen hier en het weten en aanvoelen dat ik altijd kan rekenen op lange hechte liefdevolle vriendschappen en familie in Nederland. Met het nieuwe jaar voor de boeg gaan we verder met oprichten, bouwen en verdiepen van de Bron op de plaats zelf. Lotte legde al een serieuze groentetuin aan; nu gaat Jim met een clubje mannen bouwen aan een ceremonieruimte van leem, een houten yogadek en een plek voor een Tipi. In ons element laten we de elementen aarde, water, vuur, lucht, hout en metaal samenkomen.Hout, de lente komt eraan

Last van migraine? Ben je nogal besluiteloos momenteel? Dat zou best eens aan je Hout-element kunnen liggen.

Het element hout staat voor nieuw, voor het begin, de geboorte, de kindertijd, voor groei en ontwikkeling. En bijvoorbeeld ook voor planning en het starten van een onderneming. Voor samenwerking, aanpassingsvermogen, organisatie en zelfexpressie. Wanneer het element in balans is, heb je een heldere visie en ben je in staat om scherp onderscheid te kunnen maken.


Hout staat ook voor flexibiliteit (denk aan bamboe). Wanneer je moeilijk kunt omschakelen van de ene naar de andere situatie is het houtelement niet in balans. Daarnaast is dit element belangrijk voor het maken van goede keuzes. Het seizoen van dit element is de lente.

Het element Hout is verbonden met je lever en galblaas. De lever zorgt voor een evenwichtige verdeling van energie in het lichaam en is verantwoordelijk voor de hoeveelheid en de kwaliteit van het bloed. Daarnaast zorgt de lever voor de pezen en spieren, komt tot uitdrukking in de ogen.

De emotie die bij het houtelement hoort is boosheid. Woede veroorzaakt een overmaat aan hitte (Yang). Dit kan klachten in het houtelement geven. Daarnaast kan een teveel aan Yange voeding ook hitte in het houtelement veroorzaken en een kort lontje veroorzaken. Een ontspannen lever uit zich in creativiteit, organisatietalent, tolerantie en onbekrompenheid.


( in deze link nog meer hout element info):

https://www.google.com/amp/www.happyhara.nl/hout/amp/


Lieve mensen, blijf gezond en eigen wijs daar doen wij ook ons best voor.

Veel liefs van ons, de berg, de oceaan, de commune, de roedel

Met vriendelijke groet, Claudia Dunselman
Living by inspiration

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *