Missie voltooid?

We leven op de top van de berg in het midden van ons leven. Geland, geïntegreerd en klaar voor de volgende fase. Wat ik ontdekte (hoe mooi dat woord: ont dekken; het was er al!) is dat dromen gewoon verder leven. Een droom was hier te leven en nu we dat doen is het tijd om verder te dromen. De belangrijkheid daarvan en het waarom: als je achteroverleunt val je in slaap en slaap is een vritti (yoga sutras). Leven, echt leven heeft beweging nodig van binnenuit. Een missie, een doel geeft dat. Steeds verwonderde ik me over de hoeveelheid overvloed aan leuke nieuwe vriendschappen en rust en geluk. Tegelijkertijd de valkuil van de sloomheid, de zwaarte, de afwachting, de rusteloosheid, de weerstand.

De laatste hulp die ik daarvoor geaccepteerd heb kwam van David en Alana en daardoor weet ik van mijn diepste onderbuikgevoel hoe belangrijk het is om steeds weer op ont-dekking te gaan. Want ook als je je droom nog niet bereikt hebt, het gaat om de reis! Zodra de reis beleefd is maak dan een een nieuw plan en be-leef!

Tijdens een paardrij uitje vlogen er twee zwaluwen met ons mee. Als de energie van dolfijnen. Prachtig om te zien hoe ze speelden in de lucht en met ons mee vlogen, rakelings langs de oren van de paarden en weer recht omhoog de lucht in om samen te komen en dan weer van elkaar weg te vliegen. Het leek net een achtvorm die ze uitvoerden.

De zwaluw staat voor troost, hoop, gratie, geluk, veiligheid, loyaliteit en verlichting. De zwaluw stimuleert het hart en de spijsvertering. Het element dat bij de zwaluw past is de lucht. De boodschap van de zwaluw is dat het van belang is om een situatie van alle kanten te bekijken.

De betekenis van het infinity symbool

Het infinity teken staat bekend voor zijn oneindigheid, het vereeuwigen van een speciaal moment, een oneindige vriendschap of liefde. Daarnaast staat het symbool voor constante vernieuwing, harmonie, evenwicht en verbondenheid. Kruidje-roer-me-niet

Onkruid zou eigenlijk moeten heten: krachtkruid, ik voel me er erg mee verbonden. Omdat Portugal een vrij droog klimaat heeft lijkt het geen ‘onkruid’ te hebben maar het tegendeel is waar. Het kruipt waar het niet gaan kan en is niet kapot te krijgen. Haal je het weg komt het na 2 weken vrolijk weer op. Eigenlijk lijkt het op mij, want wat er ook gebeurt in mijn leven , ik merk dat ik nu over een energie beschik die mij na elk moment van verdriet, angst, frustratie en boosheid weer de veerkracht geeft om mezelf te zijn.

De ontdekking hierin is dat ik dacht dat ik nooit meer negatieve gevoelens zou hebben als ik yogi werd – het is anders: doordat ik yoga leer beschik ik over een stroom van energie die mij gemakkelijker door ‘uitdagende’ ervaringen heen laat stromen.

kruidje-roer-mij-niet

BETEKENIS & DEFINITIE

kruidje-roer-mij-niet – Zelfstandig naamwoord

1. (plantkunde) Mimosa pudica, een kruidachtige plant die behoort tot de vlinderbloemenfamilie (Leguminosae), waarvan de bladeren zich samentrekken bij aanraking

2. iemand die heftig reageert als men te persoonlijk wordt.

Kleur bekennen, Happy new hair

En toen kwam een jonge vrouwelijke alternatieve genezer op ons pad en leren we elkaar kennen door samen te leven en samen te genezen. Alana maakte een film op ons landgoed met de missie om alternatieve geneeswijze dichterbij te brengen. Wij geloven erin, kijk en beleef het mee met ons.


Ze inspireerde me ook om dreads in mijn haar te nemen, ik koos voor kleur! 

Kleur bekennen: voor je mening uitkomen / de waarheid over jezelf vertellen.

Sieraden draag ik meestal niet, hoe mooi ik het ook vind, het voelt meestal als opsmuk en niet lekker op mijn huid.

Toen ik de dreads ontdekte voelde dat als mijn sieraad! Ik ben er zoooo blij mee!

De kleuren zijn oranje, bruin, blauw en geel, wat staat voor vuur, aarde, water, ether en warmte, vertrouwen, met de stroom mee gaan en energiek zijn.

Daar staan mijn dreads voor!

Lieve mensen, bedankt voor de aandacht, wees welkom, we verhuren tot en met half november 3 Tipi’s die ingericht zijn als 2 tot 4 persoons slaapkamer. Er is een buitenbadkamer en buitenkeuken als op een minicamping! Beleef het buiten zijn en keer naar binnen met ons.

Veel liefs van de berg en de roedel!

De nieuwste deelnemer is Freddy.

Wees welkom!

claudia@bronvoorrustengeluk.nl


PS
Heb je zin om een retreat bij te wonen; Marleen organiseert er een bij ons en er zijn nog een paar plekken open, voel je vrij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *