De lente van ons leven

Toppp

Het is een woord dat vaak gebruikt wordt, van nature ben ik liever lui dan moe en tegelijkertijd kan ik keihard werken als het nodig is.

De top bereiken, de top van de top heeft ontelbaar onnoemelijk veel inzet nodig om het moeiteloos te laten zijn. Dat is het, dus dan is het werken en is je persoonlijke verhaal c.q. verleden niet meer belangrijk, dan beslis je over zelf manieren om daar te komen en te blijven. Herhaling van je persoonlijke verhaal belemmert of keert je weg terug naar af. Net als in het monopoliespel, dan kan het weer lang duren! Persoonlijk merk ik dat met mijn pad van yoga. Elke keer verder, is het nodig?

Voor mij wel, ik haal er mijn gezondheid uit en ben in staat om die prachtige kennis door te geven. Ja het is soms keihard, net als ik, een bikkel en we weten ook dat degene met de langste adem wint, yoga is adem; keihard voorbereidend werk doen om de actie van beweging moeiteloos te laten zijn. Dat herinnert me aan de kerst- en oud-en-nieuw periode in de banketbakkerij, heerlijk!!

Rustig?!

Hier op de berg wel, vroeg in de ochtend is ’t stil, dan begint het concert van de vogels, natuur is zalig, als de hondjes beginnen te vertellen wie de baas is op welk stuk land wordt het iets drukker in mijn oor. Dat grenzen aangeven en stellen: wanneer is het genoeg, blijft toch een interessant item. Het is mooi om dit van de dieren te leren, de roedel honden en de kudde paarden.

En rust ervaren is voor mij een hoogtepunt geworden, super gevoel van intensheid, geluk, stroming, energiek en gezondheid. Het is te beschrijven als in het oog van de storm te zijn. Met blaffende honden tijdens de meditatie is dit grenzen stellen of aangeven dan de les: ga ik het blijven negeren of actie ondernemen? Als we beginnen met meditatie luisteren we naar de geluiden van buitenaf om dan daarna naar binnen te keren en daar te luisteren. Van binnenuit komen dan de antwoorden. Dan is de beslissing of de stelling juist, van binnenuit er is dan ook geen tegenspraak en weerstand in mijn eigen hoofd en lichaam zodra het wordt uitgesproken. Dan klopt het en is er daarna opluchting, het hoofd en hart dan op een lijn.


Ondertussen

Ondertussen bij de Bron voor Rust&Geluk zijn we lekker van de straat, met radio 10 Gouwe ouwe muziek steken ze de handjes uit de mouwen. We klussen aan de kantine, Jim noemt ’m villa zonneschijn! Deze mobile home is zomaar uit de lucht komen vallen. Dankbaar bouwen we eraan om er het komende seizoen van te gaan genieten! Af en toe komt er hulp aanwaaien in ruil voor een nachtje slapen! Terwijl op de radio De Dijk ‘dansen op de vulkaan’ zong gingen mijn gedachten terug naar een prachtige tijd van uitgaan en dansen in de ‘Waakzaamheid’ te Zaandijk.  Een ontzettend dankbaar gevoel aan die tijd koester ik in mijn hart. Vreemd wel dat de tekst van dat nummer nu ook nog steeds precies past:

“Je moet je het schompes werken
En je doet het maar waarvoor?
Het kan elk moment gebeurd zijn
Maar ze gaan nog even door
Nog dichter bij de afgrond
Nog dichter op het vuur
En het wordt alleen maar
Erger met het uur…
Bommen voor de vrede
Leugens om het geld
En wij moeten betalen
Ook al had je niks besteld
Waar halen ze de lef
En de gore moed vandaan
Lief, trek iets moois aan
Want we gaan
Dansen dansen dansen
Dansen op een vulkaan
Dit is de grote vrijheid
Je mag zeggen wat je denkt
Niet dat het iets uitmaakt
Met hoeveel je ook bent
Ze doen toch wat ze willen
Al moet de hele boel vergaan
Lief, trek iets moois aan
Want we gaan
Dansen dansen dansen
Dansen op de vulkaan
Straks is het verboden
Of te laat om nog te gaan
Lief trek iets moois aan
Want we gaan
Dansen dansen dansen
Dansen op de vulkaan
Dansen dansen dansen dansen”

PS. Zin om te dansen en er ff op uit te gaan, vanaf half april beginnen onze retraites weer!
Elke volle maan plantmedicijn met yoga, lessen van de paarden , dans en sound healing.
Daar tussenin paardrijd vakanties gecombineerd met yoga of andersom.
Onze plek is ook te huur als je zelf een retraite wilt geven.
Zo komt er waarschijnlijk dit jaar een Naikan retreat en een 5 ritme dans retreat. We zullen het op tijd aankondigen zodat geïnteresseerden zich aan kunnen melden.
Voel je vrij, wees welkom!
Groetjes van ons, de berg, de oceaan, de roedel, de familie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *